Yeni Hükümet Sistemi'nde yerel yönetimde reform

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin tam anlamıyla yürürlüğe gireceği 24 Haziran sonrasında, en büyük reformlardan biri de yerel yönetimlerde gerçekleştirilecek

Haber: Alper KUTAY

MAHALLİ yönetimler de yeni hükümet sistemine benzer şekilde yapılandırılacak. Üst düzey belediye bürokratları başkanla gelip başkanla gidecek. Ak Parti’nin seçim beyannamesinde, yerel yönetimlerle ilgili atılacak adımlarda önemli detaylar yer aldı. Belediye çalışmalarının daha verimli ve etkin bir hâle getirilebilmesi için ilk olarak, belediyelerin icracı gücü artırılacak. Bu amaçla, aralarında Adem Murat Yücel’in yönettiği Alanya Belediyesi de olmak üzere mahallî yönetimlere yeni yetki ve görevler verilecek.
İHALELER CANLI VERİLECEK
Merkezin görev alanında olan bazı işler yerel yönetimlere devredilecek. Belediyelerin mali kaynakları güçlendirilecek. İLBANK AŞ kaynaklarından, yerel yönetimlerin altyapı projeleri için önümüzdeki 5 yıl içinde toplam 30 milyar liralık finansman desteği sağlanacak. Yeni hükümet sisteminde yer alan üst düzey bürokratların cumhurbaşkanı ile göreve gelip, cumhurbaşkanı ile birlikte görevden ayrılması ilkesi yerel yönetimlerde uygulanacak. Bu kapsamda, belediyelerdeki tüm üst düzey yöneticiler belediye başkanı ile birlikte göreve gelecek, başkanla birlikte de görevden ayrılacak. Meclis toplantıları ve belediye ihalelerinin internet üzerinden canlı yayınlanması mecburi hâle getirilecek.

27 May 2018 - 21:18 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber